Welke Tarieven Kan Een Boekhouder Vragen, En Wat Kost Een Administratiekantoor Op Dit Moment?

Wat kost een boekhouder precies? De boekhouder tarieven zijn gebaseerd op verschillende factoren en kunnen soms tot in het extreme variëren. Als het gaat om een klein bedrijf dat het meeste voor zijn geld krijgt, is het belangrijk om te begrijpen waarop de boekhoudkundige tarieven gebaseerd zijn en hoe de laagste tarieven voor het beste werk te vinden.

Waarop zijn de boekhoudkundige tarieven gebaseerd?

Of uw boekhouder nu een vast maandelijks bedrag of een uurtarief in rekening brengt, de boekhoudkosten voor uw kleine bedrijf zijn afhankelijk van een aantal zaken. De eerste daarvan is de aard van de transacties die door het bedrijf worden uitgevoerd; dit omvat het bedrag van de ontvangen en betaalde rekeningen per maand en het aantal facturen dat maandelijks aan de klanten wordt voorgelegd.

Boekhouders hebben de neiging om hogere tarieven in rekening te brengen als een bedrijf zijn bankrekening op elkaar moet afstemmen, hoewel dit voor een klein bedrijf meestal maar ongeveer een uur duurt. Als van een boekhouder wordt verwacht dat hij een Winst- en Verliesrekening, een Balans en een Kasstroomoverzicht opstelt, wat meestal het geval is, kan dat de boekhoudkosten voor uw bedrijf verhogen, maar meestal niet veel.

Het tarief dat een boekhouder hanteert heeft ook te maken met ervaring en locatie. Een boekhouder zal meestal proberen niet meer in rekening te brengen dan de concurrentie in het gebied, maar boekhouders met jarenlange ervaring hebben de neiging om dat in hun voordeel te gebruiken en rekenen een groter tarief aan dan een beginner zou doen.

  • Je krijgt echter waar je voor betaalt en soms is het de moeite waard om hogere boekhoudkosten te betalen om er zeker van te zijn dat het werk dat gedaan wordt accuraat is en dat de service van hoge kwaliteit is.

Boekhoudkundige tarieven zijn ook afhankelijk van het type boekhouder dat in dienst is.

Een interne boekhouder voor een klein bedrijf kan vaak meer geld kosten, omdat een salaris niet het enige is dat aan deze werknemer moet worden betaald. Een kleine ondernemer moet ook rekening houden met de kosten van verzekering, betaalde vakantie en ziektedagen, en een pensioenfonds dat zou meegaan met het inhuren van een bedrijfsboekhouder.

De boekhouder tarieven van een freelancer

De tarieven van een freelance boekhouder kunnen variëren van 15 dollar per uur tot 100 dollar, afhankelijk van de factoren die eerder in dit artikel zijn genoemd. Als een bedrijfseigenaar besluit een uitbestedingsboekhouder in te huren, kunnen de kosten worden verlaagd, maar de tarieven worden nog steeds sterk bepaald door de omvang van het bedrijf en de werklast die aan de uitbestedingsboekhouder wordt toegewezen.

Wat zijn de voor- en nadelen van zo’n boekhouder

Verschillende voors en tegens gaan samen met elk type boekhouder. Een interne boekhouder kan meer kosten en ruimte in beslag nemen binnen de onderneming, maar hij is wel bedrevener dan een freelance boekhouder. Ondertussen kan de freelance boekhouder het minst kosten, maar gebruik maken van een verouderd boekhoudsysteem, of niet-vertrouwelijk zijn. Een uitbestedende boekhouder kan uiteindelijk iets meer kosten dan de freelance boekhouder, maar biedt ongeëvenaarde voordelen zoals 24/7 online directe toegang tot dossiers.