Waarom is het internet zo’n pilaar geworden in ons dagelijkse leven, en zijn er dingen waar we op moeten letten?

Een interessante vraag in een tijdperk waarin het internet een integraal onderdeel is van het dagelijks leven, het bedrijfsleven en de maatschappij! Wat zijn dan de gevolgen van een leven zonder internet? Toch kiezen steeds meer mensen voor een internet abonnement, de kosten zijn namelijk te verwaarlozen op dit moment.

Welnu, eerst en vooral moeten we de vraag stellen in een meer specifieke omstandigheid. Hoe zou het leven zonder internet zijn als de ‘plug’ vandaag de dag werd getrokken? We zullen dit onderwerp vanuit deze invalshoek bekijken, in plaats van te proberen ons de wereld voor te stellen zonder het internet als die nooit was uitgevonden.

Leven zonder internet – De stekker uit het internet trekken.

Hoe de Internet Plug ooit precies getrokken zou kunnen worden is een gecompliceerde vraag, vanwege de uitgebreide infrastructuur die het Internet vormt. Het zou waarschijnlijk het afsluiten van elke server en lokale DNS over de hele wereld vereisen. Sommige mensen hebben gesproken over een grote virusinfectie die zich via alle servers en computers verspreidt, waardoor ze / het internet in een verlamde staat verkeren. Er is ook een andere wilde theorie waar door de wind gegenereerd door enorme zonnevlammen alles wat stroom draagt, van telegraafdraden, metaal, computers, servers etc. zal verstoren. Je kunt over deze theorie lezen als je Google “Carrington Event of 1959” Deze theorie zou voorspeld zijn door Nasa.

Leven zonder internet – Persoonlijke gebruikers

Hoe zou het hebben van geen internet invloed hebben op de algemene persoonlijke gebruiker? Nou afgezien van elke tiener die schreeuwt omdat ze niet kunnen inloggen op Facebook, komt het er allemaal op neer hoeveel we persoonlijk gebruik maken van het internet en waarvoor. Sommigen van ons maken nauwelijks gebruik van het internet, terwijl anderen er zo’n beetje omheen leven! Ook leven sommigen eigenlijk een volledig nieuw leven binnen het internet, zoals degenen die Second Life gebruiken.

Socialiseren – Kan onze jeugd socialiseren zonder het internet?

Velen van ons gebruiken het Internet om te communiceren, vooral degenen in de lagere leeftijdsgroepen boven de 10 jaar. Van e-mail tot chatforums, sociale netwerken, datingsites en zelfs virtuele werelden, onze eisen op het internet voor sociale communicatie en netwerken zijn enorm. Het is dus gemakkelijk om te anticiperen dat een leven zonder internet mensen zou dwingen om terug te keren naar de basis en te socialiseren en te communiceren op een zeer basaal niveau.

Ik maak me echter zorgen, met name binnen de lagere leeftijdscategorie├źn, of de mensen die zijn opgegroeid met het internet om hen heen in staat zullen zijn om sociale betrokkenheid op basisniveau te omarmen en te weten hoe ze moeten socialiseren. Zou dit de communicatieve vaardigheden en de taal beter verbeteren in relatie tot studies over hoe ‘internettaal’ is samengesmolten met onze taalvaardigheid?

Dit is wat ik van het internet kan zeggen

Zou ons vermogen om nieuwe mensen te ontmoeten buiten onze directe omgeving worden verbroken en zo invloed hebben op wie we ontmoeten, op het sociale leven en op de interactie met en vooral op de mensen met wie we ons leven doorbrengen? Hoe heeft u uw partner ontmoet? Was het internet betrokken bij het proces?