Hoe een beschadigde auto te verkopen

Wanneer auto’s beschadigd zijn, kan het een moeilijke taak zijn om een ​​potentiële koper te vinden. De ergste fout die eigenaren maken bij het verkopen van een auto, is de koper niet alle defecten laten weten voordat ze het voertuig persoonlijk komen bekijken. Het verkopen van een beschadigde auto kan lastig zijn, maar het kan worden gedaan als alle juiste stappen zijn genomen.

Stap 1

Beoordeel de schade aan de auto. Vraag indien mogelijk een schatting om te bepalen hoeveel het kost om de auto te repareren zodat deze in goede staat verkeert. Als de reparatiekosten hoger zijn dan de waarde van de auto, moet u uw prijs aanzienlijk verlagen en redelijk onderhandelen als u verwacht dat de auto zal verkopen.

Stap 2

Waar kan ik mijn auto verkopen? Neem contact op met een schroothoop. Soms zijn rommelwerven de beste route als een voertuig onherstelbaar is beschadigd of is opgeteld. Junk yards of scrap yards kopen meestal het voertuig voor de metalen in tegenstelling tot woon-werkverkeer, dus het is waarschijnlijk dat je een betere deal krijgt als de schade van het voertuig aanzienlijk is.

Stap 3

Maak een lijst van alle reparaties die aan de auto moeten worden uitgevoerd en maak foto’s van alle items op de lijst. Desgewenst kunt u zelf enkele reparaties uitvoeren om de kwaliteit van de auto te verbeteren.

Stap 4

Stel een prijs in voor het voertuig en houd rekening met de reparatiekosten. Plaats een “For Sale” -bord op het voertuig met een nummer waar potentiële kopers contact met u kunnen opnemen voor meer informatie over de schadeauto inkoop.

Stap 5

Maak een advertentie op een site zoals Craigslist (zie referenties) of plaats er een in uw plaatselijke krant. Zorg ervoor dat u een lijst van alle schade opneemt, evenals details indien mogelijk, de schatting voor de reparaties, de kosten voor de auto zelf, evenals contactgegevens zodat de koper om meer detail kan bellen.