8 manieren om de kosten van woonverzekering te verlagen

De meesten van ons denken zelden aan onze verzekering voor huiseigenaren. Het is gemakkelijk om een beleid op te zetten en het vervolgens te vergeten.

Maar een huis is waarschijnlijk het meest waardevolle dat we ooit zullen bezitten, en het is gevuld met kostbare bezittingen. Verzekering dekt de waarde van het gebouw – inclusief upgrades – en de waarde van onze bezittingen. Het is daarom goed om te weten wat de kosten zijn van je inboedel en opstal thuis, zodat je opstalverzekering kosten kan berekenen. Je wilt niet teveel betalen.

1. Kijk rond naar de juiste woonhuisverzekering

Het internet maakt het gemakkelijk om rond te zoeken voor verzekeringen. Je moet echter niet noodzakelijkerwijs met de laagste snelheid springen. Doe je huiswerk bij een verzekeringsmaatschappij voordat je een polis koopt.

2. Verhoog uw eigen risico

Hoe groter de financiële kosten die u bereid bent te nemen voordat de verzekering ingaat, hoe minder uw verzekering van maand tot maand zal kosten. Bijvoorbeeld, het verhogen van uw eigen risico van $ 500 naar $ 1.000 kan uw premie met 25% verlagen, volgens het Insurance Information Institute. Dat is veel besparing, zonder veel extra risico te nemen.

3. Bekijk kortingen op meerdere polissen

Als u iets buiten uw huis verzekert – zoals een auto – kijk dan naar een korting met meerdere lijnen. Dat is een pauze die sommige verzekeringsmaatschappijen u geven als u meerdere polissen koopt – zoals een verzekering voor huiseigenaren en een autoverzekering – van hetzelfde bedrijf.

4. Weet wat je zal dekken

U hoeft een huis niet per se voor zoveel geld te verzekeren als u voor het onroerend goed hebt betaald. Dat komt omdat de prijs die u voor uw onroerend goed heeft betaald, de prijs van het land omvat, niet alleen uw huis. Vergelijk woonhuisverzekering ook samen met andere soorten verzekeringen om de beste mogelijkheden te vinden.

Met andere woorden, u wilt voldoende verzekering om de kosten van het opnieuw opbouwen van uw huis te dekken als het afbrandt of door een tornado van de fundering wordt geblazen. Maar uw land kan niet worden verbrand in as of weggeblazen, dus u hoeft de waarde van uw land niet in rekening te brengen in de kosten van uw huiseigenarenverzekering.

5. Vraag naar kortingen

Hoewel kortingen per verzekeringsmaatschappij verschillen, kunt u in aanmerking komen voor prijsvoordelen als:

  •      Uw huis is uitgerust met een rookmelder of sprinklerinstallatie.
  •      Uw huis wordt beschermd door een inbraakalarmsysteem of nachtschoten.
  •      U heeft in een bepaald aantal jaren geen claim ingediend.
  •      Roken in huis is niet toegestaan.
  •      Je bent ouder dan een bepaalde leeftijd.

Bel uw verzekeraar om te zien welke kortingen een kunnen zijn

6. Leer uw agent kennen

Weet je hoe lokale monteurs je extra tips en service geven omdat ze je door de jaren heen hebben leren kennen? Verzekeringsagenten hebben vergelijkbare gewoonten.

Uw verzekeraar kan korting op premies geven als u al meerdere jaren bij het bedrijf werkt. Hoewel deze stimulans aantrekkelijk is, is het nog steeds belangrijk om elk jaar rond te shoppen om ervoor te zorgen dat u de beste prijs krijgt.

7. Waardeer je bezittingen

Zorg voor voldoende verzekeringsdekking om de vervangingskosten van alles in uw huis te dekken, inclusief artikelen die in de loop van de tijd in waarde stijgen. Aan de andere kant, als u niet langer waardevolle diamanten sieraden of een uitgebreide collectie kunst of antiek bezit, stop dan met betalen voor de extra dekking.

Wilt u snel een overzicht krijgen van de kosten opstalverzekering? U kunt opstalverzekeringen vergelijken door een vergelijkingswebsite te bezoeken.